vineri, 24 august 2018

Laborator analize - microbiologie, la Solomed Clinic


Scopul activitatii desfasurate de Solomed Clinic il reprezinta imbunatatirea permanenta a starii de sanatate a populatiei prin  garantia unor rezultate corecte, rapide si stabilirea  unui diagnostic exact.

Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, Solomed Clinic va asteapta cu o gama complexa de analize medicale de laborator la standarde de calitate europeana.

In cadrul specialitatii Bacteriologie, laboratorul Solomed Clinic, avand la baza metode clasice dar si moderne, poate realiza efectuarea urmatoarelor analize microbiologice:

- urocultura,
- exsudat faringian, nazal,
- coprocultura,
- cultura de col,
- cultura sputa,
- cultura secretie conjunctivala,
- cultura secretie auriculara,
- spermocultura,
- cultura pustula,
- examenul micologic  al unghiei,
- cultura secretie uretrala si secretie vaginala,
- examenul calculului renal.

Toate acestea au ca scop identificarea agentului etiologic cu efectuarea antibiogramei sau antifungigramei pentru un tratament eficient.

De asemenea, laboratorul nostru efectueaza o serie de teste prin metoda imunocromatografica, utile pentru diagnosticul bolilor infectioase si afectiunilor gastrointestinale.

Laboratorul Solomed Clinic efectueaza analiza completa a urinii si examenul microscopic a sedimentului urinar care apreciaza functia de excretie prin studiul elementelor celulare, a cristelelor si cilindrilor din urina, dar si examenul coproparazitologic ce pune in evidenta prezenta unor paraziti cu localizare intestinala.

Rezultatele generate de laboratorul de Microbilologie sunt rezultate de incredere bazate pe:

- respectarea riguroasa a standardelor privind testarea microbilogica realizata in spatii dedicate de lucru, in conditii aseptice,
- metode de analiza utilizate ce respecta standardele nationale, fiind metode acrediatate Renar,
- realizarea controlului intern al calitatii – verificarea sistematica a reactivilor / mediilor de cultura, materialelor de referinta (tulpini de referinta), truselor de identificare cat si a controlului extern al calitatii - participarea la scheme de control interlaboratoare.

- Biolog specialist bacteriologie – Tudorache Larisa

Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu