joi, 27 decembrie 2018

Testul Babes-Papanicolau


Iata ca inca un an se apropie de final. 2018 ne-a adus momente frumoase, multe reusite, dar si noi provocari. Pentru ca sanatatea dumneavoastra  este importanta pentru noi, vom incerca si in 2019 sa continuam sa va depasim asteptarile prin calitatea serviciilor medicale oferite.

Un control ginecologic anual este recomandat pentru orice femeie, indiferent de varsta sau simptomatologie. Testul Babes-Papanicolau permite depistarea cancerului de col uterin in stadii incipiente, dar poate identifica si anumite stari precanceroase.

Este o metoda foarte sensibila, cu rezultate fals negative sub 10%, fiind extrem de eficienta in depistarea cancerului de col uterin. Totodata, este o procedura nedureroasa, simpla, care produce un disconfort minor, dar care poate salva vieti.

Cancerul de col uterin este o boala grava care poate fi tratata daca este descoperita in stadii incipiente, de aceea efectuarea testului Babes-Papanicolau este foarte importanta si nu trebuie neglijata de nicio femeie care a inceput viata sexuala.

Cel mai important factor al cancerului de col uterin este virusul HPV (Human Papilloma Virus). Acesta poate fi transmis in timpul actului sexual. Orice femeie sau barbat care are contact genital cu o persoana infectata poate contacta virusul HPV.

Pentru ca orice problema diagnosticata si tratata in faza incipienta este mult mai usor de combatut, intotdeauna este mai usor sa previi.

Alege sa ai grija de sanatatea ta!

Este timpul : sa te TESTEZI, sa te TRATEZI si sa te VINDECI !

Va multumim ca ramaneti alaturi de Solomed-Medlife.

Biolog Sp. Tudorache Larisa

Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu