vineri, 25 ianuarie 2019

Microdermabraziunea


Microdermabraziunea este o procedura in urma careia se urmareste intinerirea pielii, reducerea eventualelor cicatrice si indepartarea ridurilor fine si a semnelor lasate de acnee. Procedura consta in indepartarea primul strat de celule moarte de la suprafata pielii si stimularea regenerarii de celule. Se realizeaza cu ajutorului unui aparat special care aplica pe pielea fetei cristale de oxid de aluminiu. Pentru ca tratamentul nu este foarte dureros, anestezia nu este necesara.  

O sedinta de microdermabraziune dureaza aproximativ o jumatate de ora daca este tratata doar fata, si aproape o ora daca vreti sa tratati si gatul si decolteul. Un tratament complet cuprinde 4-8 sedinte de microdermabraziune care se realizeaza la un interval de una sau doua saptamani. Sedintele se pot face atat intr-un cabinet medical, cat si intr-un salon de cosmetica. Microdermabraziunea trateaza cu succes ridurile de expresie (in special cele din jurul ochilor si gurii), petele de soare sau semnele lasate de acnee.

Bineinteles ca s-au facut teste clinice care sa verifice rezultatele obtinute in urma microdermabraziunii. Rezultatele au demonstrat ca depigmntarea cicatricelor face ca acestea sa nu se mai observe, ceea ce nu inseamna ca acestea dispar in totalitate. Totusi persoanele care au folosit acest tratament s-au aratat incantate de rezultate.

In domeniul cosmeticii, microdermabraziunea a primit denumirea de "gomajul de pranz", pentru ca poate fi realizata intr-o scurta perioada de timp, iar pacienta nu are nicio restrictie de conduita, putand chiar sa se machieze imediat ce a incheiat sedinta. De regula, pacientii pot simti o usoara senzatie de iritare in timpul tratamentului, care se poate prelungi si cateva ore dupa ce acesta s-a incheiat. In plus, pielea capata o nuanta rozalie care dureaza aproximativ 24 de ore. In unele cazuri, nuanta rozalie poate persista si mai multe zile, dar aceste cazuri sunt foarte rare.

Foto: The Microdermabrasion Machine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu